Sitemap Ispisi stranicu Posalji stranicu mailom

Dobro došli u prirodne ljepote našeg Jadrana!

Ovim Vam stranicama želimo dokazati da još negdje postoji netaknuti dio prirode koji upravo Vas čeka. Na zapadnoj obali otoka Cresa smještena je uvala Veli Žal iznad koje se nalazi mjesto Ustrine na oko 250 m nadmorske visine. Duga šljunčana plaža uz kristalno čisto more mami Vas da zaboravite užurbanost svakodnevnice i da se upustite u duhovnu i tjelesnu preobrazbu.

Opustite se jer ovdje ne morate poštivati ustaljeni raspored. Kuća koja se nalazi na samoj plaži pruža mogućnost cjelodnevnog kontakta s prirodom. Probudite se, protegnite se i skočite u more prije doručka dok se sunce tek pojavljuje na nebeskom svodu. Najopasnije popodnevne sate provedite u hladovini terase ili šume, a večer uz glazbu cvrčka i šum mora, krikove galebova u predvečerje ili pak iskoristite pogodnosti koje Vam pružaju obližnja mjesta (Osorske glazbene večeri, Nerezinske ljetne igre, Lubeničke glazbene večeri, razni događaji u Malom Lošinju ili Cresu).
Ako imate barku ili gliser odvezite se na neki obližnji otok (Zeča,Unije, Susak, Srakane, Ilovik), upoznajte obalu, posjetite prirodne znamenitosti (Modru špilju u Lubenicama) ili ostatke pradavnih vremena (Osor, Pizin, Gradiška,Valun, Cres...).